PEKLOWANIE


31 marca 2021, 14:02

Mięso dusi się w garnuszku,

ryż i mizeria zrobiona.

Choć nie leżałam długo w łóżku,

jestem niewyrobiona...

 

Edytka schab mi peklowała,

wpadła specjalnie po to. :O)

Jak to się robi mi pokazała,

uczyłam się z ochotą.

 

Wczoraj kawałek nam go przyniosła

i Mniamniuchowi bardzo smakował,

więc chwila nauki była doniosła,

a co trzeba Mnia pokupował.

 

40 godzin będzie się peklował,

a w piątek termiczna obróbka.

Wierzymy, że i ten będzie nam smakował.

W sobotę testowana będzie próbka.

 

Bo w Wielki Piątek postu przestrzegamy,

jest to ważny dzień w roku

i nawet schabikiem skusić się nie damy

na lewo, cichaczem lub na boku.

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz